1„Dragul meu turnător” se numeşte cea mai recentă carte a lui Gabriel Liiceanu. Poate fi citită ca o serie de scrisori. Ca un volum de documente. Ca un jurnal. Ba chiar a un roman. Despre ce e vorba?
În anul 2006, autorul şi-a consultat dosarul de urmărire de la CNSAS. A aflat, de acolo, că devenise un „obiectiv” al Securităţii numit Lungeanu. Şi că a fost urmărit ani în şir de turnători şi de ofiţeri ai Securităţii. Pe unul dintre turnătorii săi l-a reîntîlnit recent – acum un an, atunci cînd cel care semna cu numele „Cristian” a vrut să-şi vîndă acţiunile de la editura Humanitas. Da, după 1990 turnătorul lui Gabriel Liiceanu a devenit angajatul lui Gabriel Liiceanu la editura Humanitas. Întîlnirea a fost pretextul pentru un lung şir de epistole către „dragul meu turnător”: despre Noica şi discipolii săi, despre condiţia de cercetător la Institutul de Filozofie, despre urmăriţi şi următitori şi despre toate ticăloşiile regimului comunist din România.
Gabriel Liiceanu a fost invitatul Revistei Literara Radio din 17 noiembrie.
“Dragul meu turnator” de Gabriel Liiceanu se va lansa la Targul de Carte Gaudeamus, sambata, 23 noiembrie, de la ora 13.

Radio Romania CulturalUncategorizedCNSAS,Dragul meu turnător,Editura Humanitas,Gabriel Liiceanu,Targul de Carte Gaudeamus
„Dragul meu turnător” se numeşte cea mai recentă carte a lui Gabriel Liiceanu. Poate fi citită ca o serie de scrisori. Ca un volum de documente. Ca un jurnal. Ba chiar a un roman. Despre ce e vorba? În anul 2006, autorul şi-a consultat dosarul de urmărire de la CNSAS....