6247771-afp-mediafax-foto-timothy-claryPrima carte tipărită în America, un volum de psalmi datând din 1640, a devenit, marţi, cea mai scumpă carte vândută vreodată la licitaţie, după ce a fost achiziţionată cu 14,1 milioane de dolari, la New York. Această ediţie foarte rară din “Bay Psalm Book” a fost tipărită în colonia din Golful Massachusetts, a precizat casa Sotheby’s, care stabilise un preţ estimativ superior, cuprins între 15 milioane de dolari şi 30 milioane de dolari.

 

 

Gabi Mitan:

Precedentul record pentru o carte vândută la licitaţie a fost stabilit în decembrie 2010, pentru o ediţie princeps a lucrării “Birds of America”, a naturalistului şi pictorului american de origine franceză Jean-Jacques Audubon. Volumul a fost cumpărat la o licitaţie organizată de Sotheby’s la Londra cu 11,5 milioane de dolari de comerciantul de artă londonez Michael Tollemache.

Cea mai scumpă carte din toate timpurile rămâne “Codex Leicester”, o colecţie de scrieri de Leonardo da Vinci, datând din perioada 1508-1510. Aceasta a fost cumpărată (prin vânzare directă între două părţi, nu la licitaţie) de cofondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, în 1995, de la un muzeu din Los Angeles pentru suma de 30,8 milioane de dolari.

Radio Romania CulturalActualitatea literarăUncategorized
Prima carte tipărită în America, un volum de psalmi datând din 1640, a devenit, marţi, cea mai scumpă carte vândută vreodată la licitaţie, după ce a fost achiziţionată cu 14,1 milioane de dolari, la New York. Această ediţie foarte rară din 'Bay Psalm Book' a fost tipărită în colonia...