1Şi în România se dă un premiu Goncourt. Aţi auzit bine – prima ediţie Goncourt Roumain şi-a stabilit deja cîştigătorul.

Studenţi de la mai multe universităţi cu profil francofon au desemnat romanul cîştigător dintr-o listă intermediară a titlurilor luate în consideraţie de Academia Goncourt. Studenţilor le-au fost puse la dispoziţie romanele selecţionate, ei le-au citit şi, după intense dezbateri, au stabilit cîştigătorul. Acesta e Sorj Chalandon, pentru romanul „Le quatrieme mur”.

Premiul Goncourt Roumain este iniţiat de Institutul Francez cu scopul de a promova literatura actuală în rîndul cititorilor din România, după cum transmite colega noastră Claudia Zidaru, care a fost vineri la ceremonia de desemnare a laureatului.

Radio Romania CulturalMasina de cititUncategorizedGoncourt Roumain,Institutul Francez,Sorj Chalandon
Şi în România se dă un premiu Goncourt. Aţi auzit bine – prima ediţie Goncourt Roumain şi-a stabilit deja cîştigătorul. Studenţi de la mai multe universităţi cu profil francofon au desemnat romanul cîştigător dintr-o listă intermediară a titlurilor luate în consideraţie de Academia Goncourt. Studenţilor le-au fost puse la dispoziţie...