2“Amazoanele” Adrianei Babeti   au castigat aseara premiul Cartea anului 2013  acordat de revista Romania Literara. 
Cartea anului 2013 – “Amazoanele. O Poveste” – volum aparut anul trecut la Polirom,  o poveste la care Adriana Babeti a scris cateva decenii, o calatorie de peste 700 de pagini in lumea femeilor razboinice.
Adriana Babeti, critic literar si unul dintre cei mai importanti eseisti romani contemporani, este profesor de literatura comparata la Universitatea de Vest din Timisoara si redactor la revista Orizont. A primit de doua ori premiul Uniunii Scriitorilor din Romania , prima oara pentru romanul “Femeia In rosu” scris impreuna cu Mircea Mihaes si Mircea Nedelciu iar a doua oara pentru Dandysmul. O istorie .
Reportaj de  Georgiana Petrache de la festivitatea de decernare a premiului Cartea Anului acordat de revista Romania Literara.

Radio Romania CulturalActualitatea literarăUncategorizedAdriana Babeti,Amazoanele. O Poveste,Cartea Anului,Polirom
'Amazoanele' Adrianei Babeti   au castigat aseara premiul Cartea anului 2013  acordat de revista Romania Literara.  Cartea anului 2013 - 'Amazoanele. O Poveste' – volum aparut anul trecut la Polirom,  o poveste la care Adriana Babeti a scris cateva decenii, o calatorie de peste 700 de pagini in lumea femeilor razboinice. Adriana Babeti, critic literar si...