1Daca Adriana Babeti a castigat ieri  premiul  Cartea anului 2013 acordat de revista Romania Literara, Varujan Vosganian a dobandit aceeasi distinctie in 2009 cand ii aparea romanul Cartea  Soaptelor (si tot el a fost cel care  i-a inmanat aseara premiul Adrianei Babeti) .
Romanul Cartea soaptelor  a obţinut recent o nominalizare la unul dintre cele mai importante premii literare din spaţiul german, cel al Târgului de Carte de la Leipzig, care va avea loc in luna  matie, premiu în valoare de 20.000 de euro. Si tot de curand cotidianul , Der Spiegel nota: “«Cartea şoaptelor» este pentru spaţiul est-european echivalentul «Veacului de singurătate» al lui Gabriel Garcia Marquez”.
Saptmana aceasta Varujan Vosganian si-a lansat la Muzeul Taranului Roman, in prezenta a peste 300 de persoane, cel de-al doilea volum de nuvele – Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri – aparut spre sfarsitul anului trecut la Polirom si ale carui prime doua tiraje s-au epuizat deja. Varujan Vosganian este invitatul de astazi al Revistei Literare Radio.

L-am rugat pe scriitorul Varujan Vosganinan sa citeasca pentru Revista Literara Radio o pagina din “Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri”, volumul sau de nuvele aparut la Polirom si lansat saptamana aceasta. Varujan Vosganian citeste inceputul povestirii  “Cand lumea era intreaga”.

Radio Romania CulturalActualitatea literarăUncategorizedAdriana Babeti,Cartea anului 2013,Cartea şoaptelor,Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri,Polirom,Varujan Vosganian
Daca Adriana Babeti a castigat ieri  premiul  Cartea anului 2013 acordat de revista Romania Literara, Varujan Vosganian a dobandit aceeasi distinctie in 2009 cand ii aparea romanul Cartea  Soaptelor (si tot el a fost cel care  i-a inmanat aseara premiul Adrianei Babeti) . Romanul Cartea soaptelor  a obţinut recent o nominalizare la unul dintre...