299598-s“Primul război mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări”, de Lucian Boia, şi “Sărbătoarea Ţapului”, de Mario Vargas Llosa, se numără printre noutăţile din această primăvară pe care editura Humanitas le pregăteşte cititorilor.

După cum anunță editura, în seria de autor “Neagu Djuvara” va apărea o ediţie ilustrată a renumitei cărţi a scriitorului “Civilizaţii şi tipare istorice. Un studiu comparat al civilizaţiilor”.

Este vorba de lucrarea de doctorat a acestuia publicată în Franţa în 1975 şi premiată de Academia Franceză.

La Humanitas, volumul a apărut până acum în cinci ediţii, ultima reeditare datează din 2013, iar aceasta este prima ediţie ilustrată.

În seria de autor “Horia-Roman Patapievici” va fi lansată a doua ediţie a volumului “De ce nu avem o piaţă a ideilor? Despre idei şi blocaje”, publicat cu prilejul ediţiei aniversare a întâlnirilor “Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici”, care au ajuns la a X-a ediţie.

Tot la Humanitas vor mai apărea în această primăvară cărți ale autorilor Dan C. Mihăilescu, Mircea Cărtărescu, Mihai Eminescu sau Dan Alexe.

Radio Romania CulturalActualitatea literarăDan C. Mihăilescu,Humanitas,Lucian Boia,Mario Vargas Llosa,Mihai Eminescu,Mircea Cartarescu
'Primul război mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări', de Lucian Boia, şi 'Sărbătoarea Ţapului', de Mario Vargas Llosa, se numără printre noutăţile din această primăvară pe care editura Humanitas le pregăteşte cititorilor. După cum anunță editura, în seria de autor 'Neagu Djuvara' va apărea o ediţie ilustrată a renumitei cărţi a scriitorului...