vera-atkinsCartea “Vera Atkins. Povestea celei mai importante agente secrete originare din România din al Doilea Război Mondial”, de William Stevenson, a apărut la Polirom, anunță Editura.

Vera Maria Rosenberg, născută în România în 1908, era foarte tânără când a fost recrutată de serviciile de informaţii britanice.

În acea perioadă frecventa înalta societate bucureşteană şi devenise o apropiată a ambasadorului german, scrie site-ul Polirom.

William Stevenson, pe care Vera Atkins l-a autorizat să-i scrie biografia, a studiat documente desecretizate recent şi i-a intervievat pe cei care au cunoscut-o.

Și-a propus să reconstituie cât mai fidel viaţa şi personalitatea celei care continuă să fie şi astăzi un model pentru serviciile de informaţii din întreaga lume.

Vera Atkins a decedat în anul 2000, în Marea Britanie, la vârsta de 92 de ani.

Radio Romania CulturalActualitatea literarăPolirom,Vera Maria Rosenberg,William Stevenson
Cartea 'Vera Atkins. Povestea celei mai importante agente secrete originare din România din al Doilea Război Mondial', de William Stevenson, a apărut la Polirom, anunță Editura. Vera Maria Rosenberg, născută în România în 1908, era foarte tânără când a fost recrutată de serviciile de informaţii britanice. În acea perioadă frecventa înalta...