image-2010-05-4-7204269-63-frumoasele-straine-1Cartea lui Mircea Cărtărescu “Frumoasele străine “, tradusă în Spania, a fost distinsă cu premiul Euskadi de Plata, al asociaţiei librarilor din provincia bască Gipuzkoa. Potrivit presei locale, citate de ICR Madrid, în ultimii doi ani, librării din provincia menţionată au decis să acorde acest premiu literar de Ziua internaţională a cărţii, volumelor care nu s-au bucurat iniţial de succesul meritat şi primesc, astfel, o a doua şansă în atenţia publicului.

Traducerea volumului “Frumoasele străine” a fost publicată în Spania în 2013.

ICR Madrid, literatura româna tradusă în Spania este din ce în ce mai cunoscută, iar acest lucru începe să se vadă în tot mai multele premii pentru traduceri acordate cărţilor româneşti.

Radio Romania CulturalȘtiri
Cartea lui Mircea Cărtărescu 'Frumoasele străine ', tradusă în Spania, a fost distinsă cu premiul Euskadi de Plata, al asociaţiei librarilor din provincia bască Gipuzkoa. Potrivit presei locale, citate de ICR Madrid, în ultimii doi ani, librării din provincia menţionată au decis să acorde acest premiu literar de Ziua...