Este unul dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani. Nu se fotografiază, nu apare la televizor, nu dă interviuri,  nu folosește calculatorul, nu zboară cu avionul. A fost ani de zile Belphegor, prin  cronica sa sportivă. Extremist de centru a devenit după 1990, la revista Dilema. Scrie și astăzi cu creionul și își dictează la telefon articolele. Nu a vrut niciodată să emigreze. Iubirea de breaslă e la el  o problemă importantă. N-a suportat niciodată să linguşeasca, să jigneasca, să fie  cinic și nici să domine. 

La Gala Radio România Cultural, Radu  Cosașu a primit premiul pentru proză pentru romanul său Viața ficțiunii dupa o revoluție, apărut  în urmă cu un an la editura Polirom.

 

Radio Romania CulturalInterviu
Este unul dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani. Nu se fotografiază, nu apare la televizor, nu dă interviuri,  nu folosește calculatorul, nu zboară cu avionul. A fost ani de zile Belphegor, prin  cronica sa sportivă. Extremist de centru a devenit după 1990, la revista Dilema. Scrie și astăzi...