Scriitorul rus Oleg Pavlov a câștigat Premiu Literar al Europei Centrale -„Angelus“, pentru trilogia „Powiesti posliednich dniej/ Tales from the Last Days“.

„Angelus“ este cea mai importantă distincție în domeniul creației de proză, pentru un volum tradus în limba polonă. Câştigătorul este recompensat cu un premiu în valoare de 150 000 PLN și o statuetă realizată de artista Ewa Rossano.

În cadrul Galei, care a avut loc aseară, la Wroclaw,a fost decernat și Premiul special al cititorilor „Natalia Gorbaniewska“, dar și Premiul pentru Traducere, acordat automat traducătorului cărții câstigătoare a Premiului „Angelus“ din acest an.

Cu detalii, Dorina Călin:

 

http://revistaliterara.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/10/IMG-5129-1024x768.jpghttp://revistaliterara.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2017/10/IMG-5129-150x150.jpgRadio Romania CulturalȘtiriUncategorized
Scriitorul rus Oleg Pavlov a câștigat Premiu Literar al Europei Centrale -„Angelus“, pentru trilogia „Powiesti posliednich dniej/ Tales from the Last Days“. „Angelus“ este cea mai importantă distincție în domeniul creației de proză, pentru un volum tradus în limba polonă. Câştigătorul este recompensat cu un premiu în valoare de 150...