La invitaţia Institutului Francez, scriitorul Didier Decoin, secretar general al Academiei Goncourt a fost prezent la Bucureşti în cadrul Sezonului România-Franţa 2019. Romanul său “Biroul pentru Grădini şi Iazuri”, a fost publicat recent la editura Humanitas Fiction, în traducerea lui Doru Mareș.

“Biroul pentru Grădini şi Iazuri” este romanul unei călătorii iniţiatice din Epoca Heian, periplul unei tinere femei care-şi iubeşte soţul şi dincolo de moarte. Între rivalităţi politice şi ritualuri seducătoare, Didier Decoin surprinde atmosfera unei Japonii care se abandonează rafinamentului şi simţurilor.

Diana Joicaliuc a stat de vorbă cu scriitorul francez despre fascinația pentru Japonia, dar mai ales despre pasiunea pentru scris și…parfumuri, despre dragoste în vremuri superficiale, despre arta politeții și a modestiei, dar și despre ce mai înseamnă astăzi Premiul Goncourt.

Traducerea interviului a fost asigurată de Alexandra Adam.

http://revistaliterara.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2019/06/01.-Microfon-Radio-Romania-Cultural-Foto.-Alexandru-Dolea-1024x683-1024x683.jpghttp://revistaliterara.radioromaniacultural.ro/wp-content/uploads/2019/06/01.-Microfon-Radio-Romania-Cultural-Foto.-Alexandru-Dolea-1024x683-150x150.jpgRadio Romania CulturalActualitatea literarăUncategorized
La invitaţia Institutului Francez, scriitorul Didier Decoin, secretar general al Academiei Goncourt a fost prezent la Bucureşti în cadrul Sezonului România-Franţa 2019. Romanul său “Biroul pentru Grădini şi Iazuri”, a fost publicat recent la editura Humanitas Fiction, în traducerea lui Doru Mareș. “Biroul pentru Grădini şi Iazuri” este romanul unei...